Спеції для схуднення

87

Комплекси з приводу надмірної ваги, напевно, найпопулярніші з усіх. Вся глобальна мережа просто рясніє великою кількістю дієт, які обіцяють чарівні результати тим, хто буде їх дотримуватися, але на ділі ж все куди простіше. Для того, щоб скинути зайву вагу і більше не набирати його, досить використовувати в їжу різні спеції для схуднення, які виступають в якості природних жиросжигателей і, тим самим, допомагають без зусиль позбутися від надмірної ваги. Їжа приправлена спеціями, насичує куди краще і швидше, ніж теж блюдо, але в прісному варіанті. Всього-на-всього пара шепіт перцю до соусу або, наприклад, половинка чайної ложки хрону до м’яса можуть творити з їжею чудеса. Які? Споживання спецій прискорює метаболізм на третину, і це не єдина їхня корисна властивість. Отже, спеції для схуднення..

Кориця

По праву вважається номером 1 серед приправ для схуднення. Різні дослідження, проведені в Пакистанському Університеті Пешавара, показало, що кориця успішно регулює баланс цукру в крові, внаслідок чого не дає йому перероблятися в жир. Всього 5-10 грам кориці в день в десять разів покращує вуглеводний баланс організму.

У той же час вчені з Американського Сільськогосподарського Дослідного Центру виявили, що особливий склад речовин в кориці знижує робочу функцію жирових клітин, не дозволяючи їм накопичувати надлишки жиру — корицю можна віднести до продуктів знижує холестерин. Плюс до всього, кориця одним тільки запахом здатна обдурити почуття голоду, створюючи ілюзорне відчуття насичення без жодної калорії. Додати корицю можна також в каві, вівсяні пластівці, до птиці, м’яса та запеченим фруктів.

Кайенский перець

Буде ідеальний для тих, хто звик сидіти на дієті. Його вживання в рази прискорює метаболічний обмін, сприяючи при цьому падіння рівня глюкози в крові, просто не даючи їй перетворитися в жир. Речовина капсаїцин, яке міститься в перці, а також здатний трохи підвищити температуру тіла, і як наслідок – здатність організму споживати в енергетичних потребах вуглеводи і жири. І, зрештою, кайенский перець відмінно стимулює вироблення адреналіну, який мають властивість приглушати почуття голоду.

Куркума

Напевно, найпопулярніша з індійських спецій, яка може використовуватися не тільки в кулінарії, але і в медичних цілях. Вона містить природні антиоксиданти, які борються з вільними радикалами і протизапальною властивостями. Але найцікавіше здатність цієї спеції активізувати прискорений метаболізм: діюча речовина куркумін розщеплює жирові клітини, запобігаючи накопичення зайвого жиру. А ще, куркума позитивно впливає на травлення – в тому числі прискорюючи процес перетравлення важких м’ясних (баранина, свинина), а також жирних страв. Додавати її можна заправки для салатів, до тушкованим овочам, рагу або в запіканку.

Кардамон

Чергова зірка індійської народної медицини, яка володіє незрівнянними жиросжигательными властивостями. Додавати зерна кардамону слід гарячі напої або маринад для м’яса і птиці.

Інший варіант: 2 ч. л. зерен кардамону опустіть на 5-10 хвилин в 150-200 мл киплячої води, і, давши їм поваритися, охолодіть. Після чого пийте цей відвар після їжі або вранці натще.

Аніс

Справжня панацея для тих, хто страждає від невгамовного апетиту, яка також володіє легкими тонізуючими властивостями. Ще Древньогрецькі атлети, готуючись до змаганнями, часто жували зернятка анісу, щоб зберегти форму, обдуривши голод, що особливо корисно перед фізичними навантаженнями. Беріть з них приклад! Кожен раз, коли голод здолає вас в позаурочний час, просто пожуйте аніс, і як бонус ви отримаєте, приємний присмак у роті і свіже дихання, без всяких жувальних гумок!

Імбир

Класичний імбир не тільки надає стравам свіжі нотки смаку і аромату, він ще й ударно прискорює обмін речовин в організмі. Подібно кайенскому перцю, імбир впливає температуру тіла, активуючи схожі процеси. І це не порожні слова, адже проведені у Спрингфілдському (Австралія) Мед. Інституті дослідження показали, що з’їдений навіть у малих кількостях імбир, прискорює обмін речовин на 25%, а також спалює холестерин в крові!

Чорний перець

Звичайно, він не користується такою масовою популярністю в сфері здорового харчування… і марно. Чорний перець руйнує жирові клітини і прискорює метаболічні процеси не гірше Кортизолу! Пиперин, активна речовина, що входить до складу перцю, «розганяє» роботу мозку (стимулюючи пам’ять і розумовий процес) і нервової системи, змушуючи наш організм спалювати все більше і більше калорій. І мало хто знає, що ще перець відмінно бореться з печією, здуттям живота, нетравленням шлунка та іншими хворобами шлунково-кишкового тракту.

Хрін

Одне з найбільш приємних властивостей хрону — здатність розщеплювати жирові клітини і надавати комплексне очищувальний вплив на весь людський організм. Він покращує травлення, ну а комбінувати його можна різними способами: робити соус з хрону або ж перекушувати їм в маринованому вигляді, вирішувати вам!

Підсумки

У загальному і цілому, звичайно, не можна сказати, що спеції допоможуть вам схуднути в одну мить, без того. Щоб дотримуватися елементарної культури харчування, але, тим не менш, з їх допомогою можна в рази полегшити собі цей процес, позбавляючись від ненависних кілограмів і тим самим, забувши про своїх старих комплексах з приводу непривабливою зовнішності!